Asiakkaan kertomaa: Helppoutta kalustonhallintaan ja ajan säästämiseen

On keskiviikko ja työpäivä on vasta aluillaan RO-Gruppenin työmaalla Göteborgissa, Ruotsissa. Puolen päivän tienoilla rakennustyöntekijät huomaavat tarvitsevansa roskalavaa, mutta eivät löydä sellaista mistään. He ottavat yhteyttä projektipäällikköön kertoakseen, että työmaalla ei ole roskalavoja. Projektipäällikkö Mathias Johansson on tehnyt asiat itselleen helpoksi: hän vuokraa työkalut, koneet ja laitteet Cramolta aina tarpeen mukaan ja käyttää aktiivisesti Cramon digitaalista konekannan hallintajärjestelmää. Kuultuaan, että roskalavoja ei löydy, Mathias kirjautuu Cramon digitaaliselle alustalle tarkistaakseen onko todella niin, että roskalavoja ei ole saatavilla. Hän näkee hetkessä, että heillä on tällä hetkellä peräti yhdeksän roskalavaa vuokralla. Tämän tiedon hän välittää eteenpäin työntekijöille.  

”Digitaalisen alustan suurin hyöty minulle on hallintajärjestelmä, josta saan ajantasaiset tiedot siitä, mitä kalustoa työmaalla kulloinkin on käytössä ja mitä olemme jo palauttaneet. Olen käyttänyt alustaa myös laitteiden vuokraamiseen ja palauttamiseen, ja se toimii moitteettomasti”, Mathias Johansson kertoo.

Pidän Cramon kanssa työskentelemisestä – heillä on todella palvelulähtöinen asenne. Kun jokin laite kaipaa huoltoa, se hoidetaan välittömästi.

Mathias ilahtuu kuullessaan Cramon aikeesta yhdistää tulevaisuudessa vielä enemmän laitteita digitaalisesti. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa koneiden ja laitteiden huoltotarpeet ajoissa, jotta huollot voidaan aikatauluttaa ennen kuin ongelmat kasaantuvat. Cramo on jo yhdistänyt noin 12 000 vuokrakonetta ja -laitetta IoT-järjestelmäänsä. Sen avulla Cramo voi auttaa asiakkaitaan optimoimaan laitteiden käyttöä ja ennakoimaan huoltotarpeita.

“Minusta parasta on se, että digitaalinen alusta säästää aikaa. Käytän sitä kolmeen eri tarkoitukseen: konekannan hallintaan, laitteiden käyttöä koskevien tietojen löytämiseen ja työmaaturvallisuuden parantamiseen. Tulostin hiljattain ison sahan käyttöohjeet osoittaakseni työntekijöillemme, kuinka tärkeää heidän on käyttää kunnollisia kuulosuojaimia sahaa käyttäessään”, kertoo työmaavalvoja Johanna Bengtsson JM:ltä.

Minusta parasta on se, että digitaalinen alusta säästää aikaa.

Toistaiseksi JM:n työntekijät eivät saa käyttää konsernin ulkopuolisia digitaalisia palvelualustoja tai sovelluksia.

“Haluaisin käyttää Cramon digitaalista vuokraus- ja palautustoimintoa. Sen avulla voisin välttyä väärinkäsityksiltä, jollaisia toisinaan syntyy puhelimessa asioidessa. Jos laitteiden pitkät tunnisteluvut syötetään vahingossa väärin, työmaalle tuodaan väärät laitteet. Samalla minulla olisi mahdollisuus optimoida laitteiden palautuksia. Virheiden välttäminen säästäisi aikaa ja rahaa.”

Cramon Product Viewer -mobiilisovellus auttaa oikeiden ohjeiden ja sertifikaattien lataamisessa. Applikaation avulla viivakoodit on helppo skannata suoraan laitteesta, eikä numerojonoa tarvitse naputella sormin.

 

RO-Gruppen on yksi Ruotsin houkuttelevimmista ja nopeimmin kasvavista rakennusliikkeistä 80 miljoonaan euron vuotuisella liikevaihdolla.

JM-konserni on yksi Pohjoismaiden johtavista asuntojen rakentajista ja asuinalueiden kehittäjistä. Sen vuotuinen liikevaihto on noin miljardi euroa.